Рокер-поет в среща с ученици - Телевизия Шумен

Поетът-рокер Красимир Симеонов гостува на ученици от Професионалната гимназия по механитехника „Христо Ботев“ в Шумен. В среща-разговор той представи най-новата си книга „Срещу вятъра“.
„Срещу вятъра“ е най-новата книга на рокера-поет Красимир Симеонов, с която той отправя много послания, едно от които – търсенето и постигането на душевно и емоционално богатство, а не на материално такова, бе отправено в срещата му с ученици от шуменската Професионална гимназия по механотехника „Христо Ботев“
“Това е всъщност една фраза, която дядо ми ми казваше на мен – „Гледай да избереш навреме, дали да ти е празен джобът и пълно сърцето или да ти е празно сърцето и пълен джобът“, защото двете е невъзможно да бъдат водени едновременно и това е тъжната истина”, каза авторът.Учениците и рокерът-поет се срещнаха в библиотеката на училището.
“Срещата с младите хора беше интересни, те съвсем свободно задаваха своите въпроси и сякаш нямаше никаква дистанция и всички бяхме част от това ново духовно пространство, което сякаш излъчва нашата библиотека”, каза учителят Мария Руменова.
А освен да сподели част от своя житейски опит и творби с учениците, Красимир Симеонов също научава нещо от тях.
Тези срещи са ми много необходими ,за да мога и аз някак си да остана млад. Много ме радва вдъхновението, което имат тези деца, те са едни щастливи и радостни деца, и всеки път когато излизам от такава среща, аз съм реновиран”, каза за емоциите от срещите с младите Красимир Симеонов.

Вижте повече новини във Facebook и Youtube.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *