Свободни места в университета - Телевизия Шумен

Все още има свободни места в някои от специалностите в Шуменския университет “Епископ Константин Преславски”.
„Ако е необходимо за дадена специалност да има изпит, той може да се положи електронно в кандидатстудентския център, в Ректората на Шуменския университет. Разбира се може в определени специалности да се кандидатства само с оценки от Държавен зрелостен изпит“, обясни проф. Чавдар Сотиров – зам.-ректор по кандидатстудентска дейност.
Информация за свободните места може да се намери в сайта на учебното заведение. Продължава и приемът за магистърските програми. Срокът за подаване на документи е до 21-ти септември, на 26-ти ще излезе и класирането. През изминалата година университетът е кандидатствал по програма за модернизация на висшите училища и са спечелили четири такива проекта. За това е обявен и прием по четири нови магистърски програми.
„Това са “Интегрирани системи с дистанционно наблюдение”, тя е съвместна с Военноморското училище и Икономическия университет във Варна. “Съвременни системи в земеделието”, тя е съвместно с Техническия университет – Варна и Икономическия. “Информационни технологии в геодезията”, тя е съвместно с Минно-геоложкия университет в София и “Уеб дизайн и сигурност”. Тя е съвместна с Военноморското училище и Икономическия университет във Варна“, разясни проф. Чавдар Сотиров.
След завършването на студентите, те ще получат съвместни дипломи от университетите, които са в партньорство по магистърската програма. Срокът за подаване на документите е до края на месец септември.

Шуменският университет откри новата година

Посрещат първокурсниците във Филиала на Медицинския университет

Вижте повече новини във Facebook и Youtube.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *