Семейството е най-голямото щастие - Телевизия Шумен

Блага и Пламен са заедно повече от 35 години. Плод на любовта им са трите им дъщери. Голямото им семейство е най-голямото им щастие. Затова на 21 ноември, в Деня на християнското семейство са заедно и празнуват – обичта и разбирателството.
„Първата и най-голяма ценност, това е любовта. Защото, ако няма любов в едно семейство, няма спойващо вещество. И от любовта следва разбирателството, следва уважението, почитта, взаимопомощта“, каза Пламен Василев.
И двамата са убедени, че за да се съхрани едно семейство сплотено, най-важно е общуването. Между тях и с децата им.
„Tе са три дъщери прекрасни, през година и половина. Представете си, седнали така на земята, с часове сме си разговаряли. И това просто ти дава сили да продължиш“, разказа Блага Василева.
Смятат, че голяма част от младите хора не умеят да си говорят, не се слушат и затова не изграждат трайни връзки.
„Съжалявам ги понякога младите заради тази интернет зависимост. Нашата ценност, даже това ще направим след като приключим тук, ще излезем заедно, обичаме да си отдаваме време един на друг. Време, в което да сме сами“, допълни Пламен Василев.
И макар, че обичат да бъдат сами, най-голямото им щастие е, когато се събере цялото семейство.
„По-голямо богатство от това няма. Да видиш внуците си. Да ти кажат: Бабо, дядо“, сподели Блага Василева.
Преди осем години Пламен намира седемте си братя и сестри, с които били разделени след раждането и осиновени в различни семейства. Казва, че се това го е направило завършен и определя себе си като щастливец. А на Въведение Богородично двама ще посрещнат деца и внуци, за да отпразнуват най-ценното – семейството.

Отбелязваме Деня на християнското семейство

Отбелязваме Въведение Богородично

Вижте повече новини във Facebook и Youtube.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *