Сензорна стая откриха в ДГ „Дружба“ - Телевизия Шумен

Нова сензорна стая бе отрита в шуменската детска градина „Дружба“. В нея приоритетно ще се работи с деца със специални образователни потребности.
Сензорната стая е иновация, която чрез благоприятна и успокояваща обстановка предоставя добра възможност освен за работа, а и за почивка и придобиване на знания.
“Умения за фина моторика има, умения за баланс,  цветните топки са за баланс, масичките са за фина моторика, има също така музикални инструменти на стената, които са за ритъм, който може да развиваме с тях, много добре са подбрани“, обясни Нина Нинова – логопед.
В новата стая, разкрита по изискванията на Наредбата за приобщаващо образование, с децата ще работят логопеди, педагози, психолози и ресурсни учители.
„Моето желание бе наистина нашата работа с тези деца, специалистите, работейки с децата, да осъществяват наистина един значителен, целеустремен и съзнателен възпитателно-обучаващ процес и за това трябваше да създадем такъв кабинет“, разказа Анна Георгиева – директор ДГ „Дружба“.
Снабдена с всички нужни елементи за развитие на тактилност, за допир, намаляване на стреса и развитие на възприятието Сензорната стая в детска градина „Дружба“ е полезна още от първия ден.
„Това е необходимост, не е иновация, просто трябва да се погледне във всяка една детска градина и тук не става въпрос само за децата, с които ние лично работим, тази стая може да се използва за всички деца“, допълни Нина Нинова.
Сензорната стая може да бъде използвана освен от децата и от техните преподаватели.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.