Спад на престъпленията в Шуменско - Телевизия Шумен

По-висока разкриваемост през 2022 година отчита шуменската полиция в сравнение с 2021-ва. Регистриран е ръст на разкритите престъпления с близо 10%. По-малко нарушения отчитат и от сектор “Пътна полиция”.
„В резултат на засиления контрол и на всички засилени полицейски операции наблюдаваме спад на регистрираните престъпления през изминалата година на територията на цялата област. През 2022 година сме регистрирали 1796 престъпления, като от тях сме разкрили 1902 или това е разкриваемост от близо 61%“, каза ст. комисар Георги Гендов – директор на ОД на МВР – Шумен.
През 2022 година престъпленията са със 110 по-малко от 2021 година. От полицията отчитат спад както на взломните кражби, така и на домовите, и на кражбите от магазини.
Спад отчитат и от сектор “Пътна полиция”. През миналата година са регистрирани 724 катастрофи, нарушенията са малко над 68 000 . Най-много от тях са за скорост- над 29 000.
„Водачите трябва да станат по-отговорни, те сами да имат съзнание, че трябва да се съобразяват със законите. Независимо дали ги дебне опасност от засичане на скорост или от контрол от полиция. Когато те станат по отговорни и спазват правилата съответно и произшествията ще намалеят и дай боже и нашите глоби също“, каза гл. инсп. Веселин Георгиев – началник на „Пътна полиция“-Шумен.
Най-честото превишение на скоростта е между 21 и 31 км/час над максимално позволеното.

Криминалисти от Нови пазар с престижна награда

Без тежки престъпления по Великден

24-часова акция на полицията

Вижте повече новини във Facebook и Youtube.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *