Спасители по призвание - Телевизия Шумен

Пожарникарите участвали в спасяването на 25-годишния шофьор, прекарал 17 часа в смазания си след катастрофа автомобил, казват че той е оцелял по чудо. Здравко Здравков и Пламен Троев разказват, че младия мъж е бил в съзнание, когато са достигнали до него.

„Автомобилът беше обърнат по таван и си мислихме, че десните врати са смачкани и е затисната дясната му ръка, но като слязохме от другата страна да видим, не беше затиснат, а просто беше затънал по общо в ситуацията и с помощта на колегите от полицията и другите мои двама колеги, аз от едната страна помогнах да избутаме рамото с главата, а те  го хванаха за колана на долните му панталони и краката, и така беше изваден.“, каза единият от пожарникарите Здравко Здравков.

Младият мъж катастрофира във вторник сутринта около 6 часа, близо до разклона за с. Развигорово, колата му пропада в дере, а той е намерен след 17 часа.

„Контактен бе човека, силно изтощен, предвид че е стоял много време заклещен в автомобила, но все пак отговаряше на нашите въпроси, казваше, че го боли много, искаше вода. Да стои толкова време в автомобила и да оцелее определено е имал късмет човека, дано се възстанови на пълно.“, добави другият пожарникар, участвал в акцията, Пламен Троев.

Шофьорът остава настанен в болница, а точните причини за инцидента са в процес на изясняване.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.