Спасиха гори от опожаряване - Телевизия Шумен
Пожари вдигнаха на крак огнеборци

147 декара иглолистна гора е спасена от опожаряване след пожар в землището на село Кочово. Това съобщиха от полицията в Шумен. Сигнал за произшествието е приет в 17:09 часа на 8 септември. На място е установено, че горят сухи треви и храсти. Поради пресечената местност пламъците са погасени с помощта на гръбни пръскачки. На помощ са се притекли и 15 служители на ДГС-Велики Преслав с три високопроходими автомобила. Унищожена е мъртва горска настилка, не са засегнати дървета. Причина за пожара е ясна – небрежност при боравене с открит огън.

100 декара смесена гора е спасена след пожар в отпадъци, възникнал малко преди 11 часа вчера в землището на село Тъкач. На място е насочен екип на РСПБЗН-Каолиново. Пламъците, които били на площ от около 30 000 кв. метра, са погасени с помощта на 6 тона вода. Пожарът е без материални загуби.

В 15 часа вчера е получено съобщение, че на ул. “Генерал Столетов“ в каолиновския квартал „Боймир“ горят сухи треви. На място бил пратен екип. Огнеборците заварили да горят треви в три различни дворни места. Пламъците били ликвидирани с помощта на 3 тона вода. Спасени от опожаряване са трите къщи в трите имота. Причините за пожара са в процес на изясняване.

Малко след 20 часа е приет е сигнал още един сигнала – за пожар в сухи треви в двор на къща в село Дибич. До пристигане на екипа пламъците били погасени от собствениците на къщата, допълниха от полицията.

Огнеборци спасиха борова гора от опожаряване

Пожар изпепели 20 декара гори

Общината осигурява жилище на пострадалото при пожара семейство

Вижте повече новини във Facebook и Youtube.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.