Специализирана полицейска акция - Телевизия Шумен

11 досъдебни производства са образувани в Областна дирекция на МВР – Шумен в резултат на специализираната полицейската операция. Едно от тях е за купуване на гласове.
Полицейската операция за противодействие на престъпността започна на 24 март на територията на цялата страна и има за цел да гарантира изборните права на гражданите.
“Акцент на операцията са именно престъпления, свързани с политическите права на гражданите. При вчерашния ден имаме образувани 11 досъдебни производства. Едно от тях е свързано с престъпление предлагане на парични средства с цел гласуване за определена политическа партия. Проведени са процесуално-следствени действия в имот в село Долина, община Каолиново, материалите са докладвани на прокуратурата”, разясни ст. комисар Георги Гендов, директор на ОДМВР-Шумен.
От полицията са извършили охранителни и противопожарни обследвания на помещенията за гласуване. Не са констатирани нередности. Специализираната полицейска операция ще продължи до края на изборния ден.
“Регулярно извършваме проверки, не виждам по-специално завишаване. Областната дирекция държи устойчивост на разкриване на този вид престъпления. Сигурен съм, че ще си свършим работата и на тези избори”, каза още ст. комисар Георги Гендов.
В Областната дирекция е създадена организация всеки получен сигнал да постъпва и в прокуратурата и приканват гражданите да съобщават за нередности на телефон 112 или на телефоните на полицията. Анонимността им е гарантирана.

Нова полицейска акция

Мащабна полицейска акция в Шуменско

Арест след гонка с полицията

Вижте повече новини във Facebook и Youtube.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *