Справедливост за Свети посикаха граждани, по време на протест - Телевизия Шумен

Справедливост, поискаха по време на протест, семейството и близки на 22-годишната Светомира Станчева, която загина при тежка автомобилна катастрофа в Шумен, преди точно 40 дни. Към протестът, състоял се на фаталното кръгово кръстовище на бул. „Симеон Велики“ се присъединиха и много жители на Шумен, които с едноминутни мълчание почетоха паметта на младата жена.

След това, за кратко протестът блокира кръстовището и пътното платно.

„Ние искаме справедливост за нашето момиче Свети, което тук почина нелепо, в тази тежка катастрофа, за което момчето в къщи си лежи, при родителите, а нашето момиче е в черната земя, което за нас не е редно, по тоя начин да се кара с такава скорост, да се убиват хора по улицата и да няма справедливост“, заяви Яна Стефанова, близка на семейството на Свети.

„40 дни минаха, равносметката е ясна – справедливост, справедливост и нищо друго! Институциите са длъжни да се съобразяват с гражданите, всеки един глас трябва да бъде чут. Ако, нашето семейство, чрез тези инициативи успеем да спасим един или два живота ще бъде постижение, а ако спасим двайсет ще спим по-спокойно. Благодаря и на всички, които ни подкрепят и се присъединиха към инициативата“, каза бащата на Свети Анатолий Накев.

Разследването на катастрофата се води от Национална следствена служба, под надзора на Софийска градска прокуратура, а обвинения за инцидента 18-годишен Жечко Кюркчиев остава под домашен арест.

Протест в памет на Светомира

Домашен арест за шофьора, причинил катастрофа с жертва

Жена загина при катастрофа в Шумен

Вижте повече новини във Facebook и Youtube.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *