Среща с актьор и режисьор - Телевизия Шумен
Стефан Денолюбов и Николай Гундеров

Прожекция на филма “Докато Ая спеше” и среща с актьора Стефан Денолюбов и драматурга и режисьора Николай Гундеров се състоя в Шуменския университет „Епископ Константин Преславски“. Лентата е носител на наградата “Златна роза“.
Според признанието на Стефан Денолюбов “Докато Ая спеше” е любим филм в неговата богата актьорска кариера. За него той получава и наградата за мъжка роля на фестивала “Златната роза”
„Може би на първо място това е моята незабравима среща с моя приятел на професионалния тепих, така да се каже, Цветодар Марков. Ние с него сме от деца заедно и това беше венецът на нашето приятелство. Този топъл и човешки филм“, сподели Стефан Денолюбов.
Реакцията на студентската публика също беше много топла.
„Филмът успя да ме докосне силно. Мога да кажа без никакво съмнение”, каза студентът Любослав Василев.
„Определено ме развълнува. Накара ме да се замисля. Един житейски проблем среща главния герой, с какъвто, рано или късно, всеки трябва да се справи”, каза Ренета Цонева.
В момента Стефан Денолюбов и Николай Гундеров работят върху реализацията на свой общ сценарий, в който се оглежда нашата реалност. Режисьорът поставя и в Народният театър “Иван Вазов”
„Сега работя върху една съвременен чешки текст, който е близък до духа на Уди Алън. Една чешка комедия, която преведох и работя с колеги. Може би към края на февруари или началото на март тази пиеса ще се появи”, разказа Николай Гундеров, драматург и режисьор.
От Шумен Стефан Денолюбов и Николай Гундеров пътуват за Варна, а срещите им с публиката са подпомогнати от Национален фонд “Култура”.

Представят филма „Докато Ая спеше“

Книга и филм за Иван Kарадочев

Премиера на филм за Шумен

Филмът „Разстрели“ с международен приз

Вижте повече новини във Facebook и Youtube.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *