Стара канализация наводнява къщи - Телевизия Шумен
Стара канализация наводнява къщи

Стара канализация наводнява десетки къщи на шуменската улица „Ален мак“. Проблемът е още от 2014 година.
Домът на Георги Методиев се пълни с фекални води при всеки проливен дъжд. Причината – канализацията е стара, затлачена с наноси и неспособна да побере увеличения дебит вода. Когато вали никой по улица „Ален мак“ не спи, казват хората.
„Нямате си представа фекалиите какво нещо е, как мирише. Фактически по ИСПА 1 и 2 не са сменени тръбите от ул. „Невен“ до ул. „Алеко Константинов“. Тогава нямало проектна готовност и на нас в тоя участък не са ни ги сменили и сега ние страдаме“, разказа Георги Методиев.
Първата си жалба хората подали още през 2016 година. Тогава от Общината констатирали проблема, но отговорили, че в разчета за капиталови разходи няма пари за реконструкция на уличната канализация. Сега Общинският съвет ще обсъди проблема на заседанието си в края на месеца.
„Въпрос на време е наистина в хода на дебатите по този проблем да разберем наистина същината на проблема и възможност за решаване, защото, видно от съдържанието на питането, наистина създава множество неудобства за живущите там“, каза Ася Аспарухова – председател на ОбС-Шумен.
На предстоящата сесия съветниците ще гледат отново и предложението за продажба на парцел в квартал „Дивдядово“ за изграждане на предприятие за компостиране и сепариране на отпадъци.

Строителството на пречиствателната станция за питейни води е на финала

ВиК – Шумен подмени част от довеждащ водопровод

Вижте повече новини във Facebook и Youtube.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.