Стартира 18-тото преброяване на населението - Телевизия Шумен
Стартира 18-тото преброяване на населението

18-тото преброяването на населението започна в полунощ днес. Първият етап на най-голямото статистическо изследване, стартира с преброяване по интернет. Дияна Иванова избра да се преброи онлайн още в първия ден на проучването.
„Защото преброяването е лесен и сигурен начин в настоящите условия да се преброя. Изобщо не е трудно, отнема в зависимост колко хора трябва да се преброят – между 15 и 20 минути“, разказа Дияна Иванова.
Всеки гражданин, живеещ на територията на страната, ще може да преброи себе си и семейството си, като попълни електронна карта. За това са необходими само компютър, таблет или мобилен телефон, лична карта и ЕГН.
„Разбрахме, че е имало хакерска атака, която е отстранена. Малко по-трудно работи сайтът, тъй като има много голям интерес към настоящия момент. Самото преброяване по електронен път се прави много лесно. Като най-лесният начин е да влезете в сайта на НСИ и точно под заглавната част пише „Преброй се тук“ и може да влезете в линка за преброяването, като се изисква една регистрация“, обясни Светла Кръстева – началник на отдел „Статистически изследвания – Шумен“.
Заради нарастващия брой на заразени с ковид, областният управител Валентин Александров призова хората да се преброят електронно. Това ще е възможно в рамките на десет дни. От 18 септември започва вторият етап – с преброители, които ще посещават домовете и ще преброят само тези, които не са го направили сами. От полицията предупреждават възрастните и самотни хора да бъдат особено внимателни, когато допускат в домовете си непознати. И уточняват, че преброителите са задължени да се легитимират.

Започна преброяването на населението

Полицията призовава за бдителност по време на преброяването

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.