Стефан Янев: Правителството да подкрепи икономиката - Телевизия Шумен
Стефан Янев: Правителството да подкрепи икономиката

Липса на последователност и хаос в действията на правителството. Такива са основните грешки на управляващите, според лидера на партия „Български възход, Стефан Янев. В Шумен бившият служебен премиер и министър на отбраната се срещна с бизнесмени, представители на местната власт и граждани.
Между партиите и гражданите има дълбока пропаст, заяви Янев и посочи, че трябва да се изгради връзка между власт и общество, за да се решават проблемите. В момента управляващите работят хаотично, което рефлектира върху българската икономика, каза още лидерът на партия „Български възход“ и допълни: “Защото българската икономика няма предвидимост. За съжаление влизаме в един период, който аз предупреждавам отдавна, че влизаме в период, в който може да настане стагфлация, т.е да се получи стагниране на българската икономика в условията на висока инфлация. Това, съчетано с една потенциална продоволствена криза, за която се говори вече в световен и в частност в европейски мащаб, поставя една много неприятна перспектива пред страната.
Правителството трябва да вземе неотложни решения. За оздравяване на българската икономика с реални мерки, така че да не се допуснат фалити и хора да останат на улицата“, заяви Стефан Янев и прогнозира, че това управление няма да издържи пълен мандат и ще има предсрочни избори. “Оставам с такива очаквания, до края на годината. Държим думите да се превръщат в дела, затова и е висок процентът на социологията“, посочи още Янев при визитата си в Шумен.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.