Стотици доброволци чистиха в Шумен - Телевизия Шумен

В Шумен много доброволци се включиха и тази година в кампанията „Да изчистим България заедно“. Почистени бяха градски площи и зони за отдих, а сред приоритетите бе почистването на емблематичния за Шумен парк „Кьошкьовете“, намиращ се в подножието на Шуменското плато. Малки и големи събраха десетки чували с битови отпадъци, а и много пластмасови боклуци и дори части от автомобили.
”Изхвърляме основно пластмасови и стъклени опаковки, които за съжаление не се разграждат в природата и сега точи чувал тук, с тези пластмаси буквално от едно 30 квадрата място излязоха”, каза Симеон Димитров.
6-годишната Никол се включи в почистването заедно с майка си.
“Ще трябва да изчистим България заедно, до един боклук трябва да се махне, защото така замърсяваме природата и няма въздух за хората”, каза Никол.
За да даде добрия пример на дъщеричката си – 2-годишната Селин, в кампанията се включи и Зехра Идризова, която е студент в Медицинския филиал в Шумен.“Защото трябва да сме пример за децата, да правим добро, да поддържаме нашата държава и да ги учим, естествено”, каза Зехра Идризова.
Доброволците от Медицинския филиал в Шумен за пореден път се включиха в ежегодната кампания и почистиха района около многопрофилната болница.
“И се включваме с ясното съзнание, че това е добрият пример за нашите студенти, защото грижата за околната среда е грижа и за здравето на хората, а ние учим нашите студенти да полагат здравни грижи”, каза доц. Теодора Евтимова – директор на Медицински филиал – Шумен.
За по-малко от час студентите напълниха няколко чувала с отпадъци.
“Всеки, който седне на пейката и си хвърля фаса или пък чашата от кафе и не е много приятно”, каза Вирджиния Атанасова.
“Според мен трябва да сме единни, трябва да искаме да ни е чистичко, за да може да ни е по-приятно и за разходки”, каза Женя Иванова.
“Чистотата е мерило за нашата култура”, категорична е Вирджиния Атанасова.
Добровоците си пожелаха в бъдеще да не се налага да се чисти кампанийно, защото най-после сме се научили да не замърсяваме.

Община Шумен осигурява чували и ръкавици за почистването

Стажанти освежават пейки и туристически маршрути

Шумен се присъединява към кампанията „Да изчистим България заедно“

Вижте повече новини във Facebook и Youtube.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *