Сувенири с кауза - Телевизия Шумен
Сувенири с кауза

Десетки шуменци подкрепиха малката Димона като се включиха в благотворителния базар за набиране на средства. Сувенирите, които бяха подредени на щанд в клуба по шах, са ръчно изрисувани от деца. Парите от тях ще отидат, за да дарят надежда на 5-годишната Димона, която страда от аутизъм.
Сувенири с кауза или как деца умножават доброто. Този урок по съпричастност дава на възпитаниците си преподавателката по рисуване Цвета Желязкова. Нейна е идеята за базара в помощ на малката Димона. Отзвукът, който кампанията има пък връща нейната вяра в доброто.
„Тъкмо подготвяхме вече базара, на път за работа срещнах един човек, който ме догони буквално и просто човекът си бръкна в джоба и ми даде каквото имаше като парички. Тези неща повечето са правени от деца и те трябва да се учат, че всъщност техният труд значи нещо за някой“, каза Цвета Желязкова – художник.
Идеята й събра много жестове на щедрост и съпричастност.
„Всеки ден да сме добри и да оказваме помощ на хора, които имат нужда. Не само по празници и като се вдигне шум“, каза Елена Добрева.
Парите, събрани от базара, ще бъдат преведени по дарителската сметка на 5-годишната Димона. Детето е с аутизъм и се нуждае от специализирана терапия, която родителите му нямат възможност да осигурят. От турска клиника са готови да работят с Димона. Оказва се обаче, че в България не са направени важни изследвания, без които терапията не може да започне. Само те ще струват на семейството 15 хиляди евро.

Малката Димона има нужда от помощ

Свещници с кауза

Сметка за дарения за лечението на Димона:
Банка DBANK
BIC DEMIBGSF
IBAN BG87DEMI92405000303499
Титуляр: Димона Шенолова Камалдинова

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *