С близо 39 млн. лева ремонтират третокласни пътища в област Шумен - Телевизия Шумен
С близо 39 млн. лева ремонтират третокласни пътища в област Шумен

Три третокласни отсечки в област Шумен с обща дължина над 52 километра ще бъдат ремонтирани до края на месец септември, съобщават от АПИ. Обновяват се над 21 километра от третокласния път Мадара – Кюлевча – Марково – Косово, който свързва населените места в общините Шумен и Каспичан. Текущ ремонт се изпълнява и в отсечката от път ІІІ-7301 Ивански – Кълново – Янково – Жълъд, важна пътна артерия за общините Смядово и Шумен; както и в близо 10-километров участък от пътя Жилино – Стоян Михайловски – Нови пазар, свързващ общините Нови пазар и Никола Козлево.
Строителните работи, започнали през миналата година, са възложени по договор за текущ ремонт и поддържане на републиканските пътища в област Шумен. Предвидено е попълване и подравняване на банкети, почистване, ремонт и изграждане на водостоци, полагане на трошенокаменна настилка, асфалтови работи, изграждане на бордюри в населените места, ремонт на съоръжения и премахване на крайпътната растителност за подобряване на видимостта на шофьорите. Отсечките ще бъдат с нова маркировка, пътни знаци и ограничителни системи.
Ремонтните дейности са на обща стойност 38,6 млн. лева. Средствата са осигурени от бюджета на Агенция „Пътна инфраструктура“.

 

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.