С общоградски ритуал и концерт Шумен ще отбележи Деня на народните будители - Телевизия Шумен
С общоградски ритуал и концерт Шумен ще отбележи Деня на народните будители

С общоградски ритуал Шумен ще отбележи Деня на народните будители – 1 ноември. Честването ще започне в 10:30 часа с полагане на венци и цветя пред паметника на Нанчо Попович в градинката пред НЧ „Добри Войников-1856“.
Слово за будителите ще произнесе Юриета Иванова, студентка във втори курс в Шуменския университет „Епископ Константин Преславски“, специалност „Българистика и медии“. В празничната програма с вокални изпълнения ще се включат индивидуални изпълнители и детско-юношески творчески формации. От Общината канят шуменци да се включат в празничното събитие на признателност и почит към делото на книжовниците, просветителите и борците за национално освобождение.
Организатори на честването са Община Шумен, съвместно с Народното читалище „Добри Войников-1856“ и Факултета „Артилерия, ПВО и КИС“.
На Деня на народните будители е посветен и празничен концерт, който ще започне от 18:00 часа в концертната зала на Народно читалище „Добри Войников -1856”. В програмата на празничната вечер ще се включат съставите на читалището: смесен хор „Родни звуци“, балетно студио „Перли“, вокална формация „Малка серенада“, Дария Колева и Ерато Николова с индивидуални изпълнения.
Концертът се реализира с финансовата подкрепа на Национален фонд „Култура” по Програма за възстановяване и развитие на организации в областта на любителското творчество. Входът е свободен.

Концерт за Деня на народните будители

Празничен ритуал за Деня на народните будители в Шумен

Беседа за народните будители

Почитаме народните будители

Вижте повече новини във Facebook и Youtube.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *