ТД „Мадарски конник“ отпразнува 120 години - Телевизия Шумен
ТД „Мадарски конник“ отпразнува 120 години

120 години от основаването си отбеляза шуменското Туристическо дружество „Мадарски конник“. То е едно от първите в страната и събира туристи от всички поколения. Тържеството за юбилея се състоя в базата на дружеството на Шуменското плато.
„Това е знак за голяма радост, защото 120 години никак не са малко. През този период дружеството е направило много за туризма в Шумен и много хора имат добри спомени от взаимодействието с нашето дружество. Това да си турист на първо място е нещо много здравословно, правиш разходки в планините, дишаш чист въздух, наслаждаваш се на прекрасна природа, грижиш се за нея, обръщаш внимание на всичко около теб и сърцето ти се пълни с огромно удоволствие“, каза Ангел Филипов – председател ТД „Мадарски конник“.
Шуменското дружество се развива успешно, като част от Български туристически съюз, чието ръководство награди отличили се шуменски туристи.
„Какво мога да им пожелая, много пътеки, много зеленина, много планини, много върхове да посетят и да се радват и да пропагандират туризма в нашия прекрасен град. Освен това ние имаме една образователна функция, където обучаваме нашите подрастващи и не само подрастващи в обич към природата, обич към нашите исторически забележителности, природни забележителности и красоти на нашата държава. И не на последно място – ние сме една патриотична организация“, изтъкна Венцислав Венев – председател БТС.
Освен равносметка 120-ия юбилей на Туристическо дружество „Мадарски конник“ стана и повод за потвърждаване на амбициите на туристите за много походи, фестивали и участие в родолюбиви прояви.

Областният управител на форум за туризма

Търсят нови решения за стимулиране на туризма в региона

Вижте повече новини във Facebook и Youtube.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.