Трима ще се борят за поста омбудсман - Телевизия Шумен

Светлин Стрелков и Цветомир Ковчазов са новите лица в поредния конкурс за избор на обществен посредник на Шумен. И двамата са адвокати с дългогодишна практика. И двамата – подтиквани от желанието на защитават правата на гражданите.
“Човек в развитието си, в кариерата си достига до един етап, в който може би трябва да започне да отдава на обществото, а не само да получава. Това е основният мотив. От друга страна, след 25 години кариера като адвокат, може би би било добре да сменя фокуса в личното си развитие и да го насоча повече към обществото”, посочи Цветомир Ковчазов.
“Професионалната ми дейност е защита правата и интересите на гражданите. В случая, като омбудсман, може би ще имам възможност да помагам на хора, които не могат да достигнат до адвокатска защита. Те също се нуждаят от защита”, обобщи мотивите си да се кандидатира за поста Светлин Стрелков.
За четвърти път общинските съветници ще направят опит да изберат обществен посредник на Шумен.
“Дошло е време общинските съветници, подобно на политически сили в парламента да постигнат съгласие, тъй като ситуацията е напрегната и в страната и е необходимо и гражданите да имат своята представителност чрез общинския посредник”, заяви Цветомир Ковчазов.
Комисията за подбор на кандидатите, изслуша петимата желаещи да заемат поста. Нататък в конкурса продължават тримата с най-висока оценка – Стоян Стоянов, Цветомир Ковчазов и Катя Шалапатова.

Петима кандидати за омбудсман

Удължават срока за прием на документи в конкурса за омбудсман

За четвърти път обявиха конкурс за омбудсман

Без промяна в правилата за избор на омбудсман

Откриват нова процедура за избор на омбудсман

Шумен отново остана без омбудсман

Изборът на омбудсман на Шумен зацикли

Вижте повече новини във Facebook и Youtube.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *