Три общини без дърва за зимата, сезират министърът - Телевизия Шумен

Ще бъдат предприети допълнителни варианти за увеличаване на възможностите за добиване на дървесина при съвместни дейности с общините. До това решение са стигнали по време на работна среща при областният управител на Шумен проф. Христо Христов.  До ситуацията се стигнало след като губернаторът разбрал, че в някои общини на областта значително са забавени доставките на дърва за огрев, а във Върбица, Каолиново и Венец липсвали.

Областният управител се срещна с кметове на общини и представители на горски стопанства. По информация на кметовете има сериозно забавяне при доставките на дърва за местното население и има населени места, където изобщо не е доставено никакво количество дървесина, въпреки че има изготвени и предадени списъци в горските стопанства. От горските стопанства са категорични, че дърва ще има, но работите се бавели заради липсата на работна ръка при добива.

За проблемите областният управител е изпратил писмо до министъра на земеделието, с което сигнализира за забавените доставки при осигуряването на дърва за населението в региона.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *