Турнири по стрелба и по футбол за празника на полицията - Телевизия Шумен

В навечерието на професионалния празник на Министерството на вътрешните работи ОДМВР-Шумен организира турнири по стрелба и по футбол.
Отборите на областите дирекции Шумен, Разград и Русе изиграха няколко приятелски срещи по футбол. В първия двубой домакините от Разград загубиха от Шумен с 2:4. Срещата между Разград и Русе завърши при резултат 3:0, а в последния мач Русе победи Шумен с 5:4.
В проведения днес турнир по стрелба РУ-Шумен спечели първо място с общ сбор от 193 точки. Втори се класира отборът на „Противодействие на икономическата престъпност“ с 181 точки, а на трето място се класира тимът ба РУ-Нови пазар със 179 точки.
В индивидуалното представяне в турнира по стрелба с късо бойно оръжие Калчо Калчев от РУ- Велики Преслав спечели първо място с личен резултат от 74 точки. Втори се класира Мартин Трендафилов от РУ- Нови пазар с 71 точки, на трето място Борислав Тончев от ОДМВР- Шумен също със 71 точки.
Служители на сектор „Специални тактически действия“ демонстрираха атака със стрелба зад балистичен щит, стрелба с пистолет „Макаров“ и PSM за време, включваща сглобяване на двете оръжия. Проведени бяха и демонстрационни стрелби със Снайперистка винтовка Драгунов калибър 7.62 x 54R. Грамота за на-добър тактически стрелец с късо бойно оръжие получи Симеон Костадинов от СТД, а за най-добър снайперист Борислава Димитрова от РУ- Шумен.

На спортното мероприятие присъстваха областният управител на Шумен проф. Христо Христов, зам.-областният управител Христо Павлов, административният ръководител на Окръжна прокуратура и окръжен прокурор на Шумен Орлин Куздов, директорът на ДАНС- Шумен Константин Стоянов, началникът на Шуменския гарнизон полковник Добромир Добрев.

Курсанти ще се обучават на конна езда

Призванието да си полицай

Вижте повече новини във Facebook и Youtube.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *