Търсят проектанти за ремонта на Върбишкия проход - Телевизия Шумен

Обществената поръчка е разделена в три позиции. В едната е проектирането на основния ремонт на 13,4 км от първокласния път I-7 Силистра – Дулово – Шумен – Върбица – Ямбол – Лесово, в участъка от хижа „Върбишки проход“ до границата с област Бургас. Участъкът от пътя е затворен повече от 10 години. Прогнозната стойност на поръчката за проектиране е 268 000 лв. без ДДС.

В другата обособена позиция е проектирането на основния ремонт на 10,7 км от третокласния път ІІІ-2007 Каспичан – Плиска – Златна нива. Отсечката е основна пътна връзка за населените места в община Каспичан и свързва първокласния път I-2 Русе – Разград – Шумен – Варна с път ІІІ-7003 Избул – Златна нива – Царев брод – Шумен и от там по път с I-7, област Силистра. Стойността на поръчката е 214 940 лв. без ДДС.

В следващата обособена позиция е проектирането на ремонта на 17,7 км на път ІІІ-731 Радко Димитриево – Друмево – Черноок. Третокласното трасе свързва път II-73 Шумен – Карнобат през Ришкия проход и път III-208 Провадия – Дългопол към Айтоския проход. Стойност на поръчката е 360 000 лв. без ДДС.

Изработването на техническия проект е първата стъпка преди строителните работи. Въз основа на готовия проект ще се определят конкретните строително-монтажни работи, стойността и срокът им за изпълнение. След това ще се обявят тръжни процедури по ЗОП за избор на изпълнители на необходимите ремонтни дейности.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.