Униформените излизат на протест - Телевизия Шумен
Полицията задържа трима пътни нарушители

Служители от системата на МВР ще протестират в Шумен. С искане за по-високи възнаграждения униформени ще се включат и в националния митинг-шествие в столицата.
„От Шумен, Нови пазар и Каолиново – Районните управления, има желаещи да отидат в София. Отделно от това, утре от дванайсет до един ще направим пред Районното символичен, мълчалив протест. Нашите искания са за увеличение 20 процента на възнагражденията в МВР и съответно, когато се предвиждат някакви промени, някакви реформи, те да бъдат обсъждани със синдикалните организации и със служителите съответно, и тогава да стават факт“, изтъкна Стефан Гочев – председател на СФСМВР – Шумен.
Солидарни с исканията на полицейските служители са също така надзирателите и служителите в Съдебната охрана, които също ще се включат в протестите.
„Ние получихме едно допълнително възнаграждение преди една година към основните си заплати, където те не го получиха. Общо в целия сектор “Сигурност“ има леко разделение по плащанията на основните заплати. По принцип работим в кризисна среда, работим с контингент, който е пандемичен, давали сме дежурства и в Инфекциозно отделение за задържани с ковид и мисля, че заслужаваме и ние някакви привилегии, както и колегите от МВР“, категоричен е Добромир Василев – председател на ССЗБ – Шумен.
Основните искания на синдикатите ще бъдат обсъдени на среща с премиера в понеделник, като очакванията са за сближаване на позициите.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.