Условни присъди за нападение срещу лекар - Телевизия Шумен

Условни присъди получиха родителите, нападнали лекарка в Спешно отделение в Шумен. Случаят е от 2 август, когато родителите били в Спешното отделение, заедно с детето си, което не било добре. Освен тях в болницата били и други хора, със симптоми на хранително натравяне. Оказало се, че предния ден всички били на сватба. Майката на детето тръгнала да души лекарката, а бащата започнал да обижда и да заплашва с убийство.

„Това е момент на афект. Видя ли са детето, че не е добре, явно реакцията на лекарката не им се е сторира неадекватна и са си позволили да извършат престъпленията, за които бяха осъдени днес.“, това каза адвокатът на подсъдимите Ивайло Тошев.

Бащата Самид Росенов е осъден на 6 месеца лишаване от свобода. А майката Миглена Рашкова получи 1 година лишаване от свобода. Наказанията им са отложени за срок от три години.

„Тя има обвинение освен за извършено едро хулиганство, има обвинение и за причинена лека телесна повреда на медицински специалист.“, каза прокурор Любомир Георгиев .

Той допълни, че прокуратурата ще бъде безкомпромисна към извършителите на престъпленията с висока степен на обществена опасност.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.