Успех за шуменската школа по информатика - Телевизия Шумен
Успех за шуменската школа по информатика

Само на 12 години Симона вече се е отличила като една от младите надежди в информатиката. Момичето, възпитаник на Школа “А&Б”, завоюва злато и бронз в най-авторитетното състезание в страната – Националната олимпиада.
“Харесвам математиката, те са свързани и реших да опитам, хареса ми, смятам че ми се отдава доста. И затова започнах да се готвя доста сериозно”, каза Симона Иванова.
Плътно зад нея стоят родителите й и я насърчават да продължи да се развива. “Видяхме, че наистина и доставя удоволствие, щом й доставя удоволствие, ние ще я подкрепяме тя да продължава да печели”, каза майката на Симона – Десислава Иванова.
В серия състезания по информатика, както национални, така и международни, блестящо се представи и друг възпитаник на школата – Даниел Койнов. Той единствен участвал във всички турнири и за десет дни само в два не бил зает с информатика.
“Ако трябва да съм честен тези два дни, които ми бяха отредени за почивка, аз боледувах за нещастие. Така че, беше изключително трудно. Накрая просто се радвах, че всичко приключи и след последното състезание просто легнах. Аз не можех да направя нищо друго”, каза Даниел Койнов.
Маратонът на младите надежди в информатиката донесе на школата четири златни медала, три сребърни и четири бронзови.
“Много отдавна не сме имали толкова голям успех. Надявам се, че работата ни в последните години и огромният труд, който децата полагат, вече дават резултат”, отчете ръководителят на Школа “А&Б” Бисерка Йовчева.
Голямо признание и гордост е, че четирима възпитаници на школата се класираха в разширения национален отбор в младежка възрастова група.

 

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.