Ученици на посещение в Университета - Телевизия Шумен

Ученици от Нови пазар посетиха Шуменския университет “Епископ Константин Преславски”. Те се запознаха със специалностите и базата на висшето училище. Осмокласници от Средно училище “Васил Левски”- Нови Пазар, профил “Графичен дизайн и предприемачество” посетиха Шуменския университет “Епископ Константин Преславски”. Целта е децата да се запознаят предварително със специалностите и възможностите на висшето училище.
“Смятам, че е важно децата предварително да са ориентирани да видят всъщност, че има бъдеще в двете професии, и след това, и тук пък да продължат в университета. Затова решихме да ги доведем, да видят наистина, че има бъдеще в тези професии”, каза Красимира Костадинова, учител в СУ “Васил Левски”- Нови пазар.
Есме Юзеир има интерес към чуждите езици. Занимава се с извънкласни дейности и предпочита да остане да учи в Шумен. Мечтата й е да стане преводач.
“Да се занимавам с английски език, например Английска филология, там да съм нещо като преводач, да се занимавам с английски просто”, посочи осмокласничката.
Посещението на учениците е част от дейностите на Кандидатстудентския център. От там напомнят, че приемът на студенти продължава.
“Тези, които имат желание да посетят изпита, който е на 8 април и е присъствен, могат да заповядат, да подадат документи за явяване. Могат да се явят и онлайн, и тази възможност, която сме споменавали също, за индивидуален електронен изпит, тук в Кандидатстудентския център в Шуменския университет, в Департамента във Варна и в Колежа в Добрич”, разясни проф. Чавдар Сотиров, заместник-ректор по кандидатстудентската дейност.
Освен на 8 април, предварителни изпити ще има на 13 май и на 3 юни. Конкурсните изпити ще се проведат на 4 и 6 юли. Тази година Университетът приема студенти в 45 специалности.

Седмицата в 150 минути, Кандидатстудентска кампания на Шуменския университет

Започна кандидатстудентската кампания

Шуменският университет се представя в Русе

Университети на изложение в Шумен

Вижте повече новини във Facebook и Youtube.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *