Учени със сигнал до Шуменски университет - Телевизия Шумен

Сигнал относно съмнения за конкурсна процедура за професорска степен на млад учен от шуменския университет. Група учени от географското съсловие в страната подадоха официален сигнал до висшето училище и до Министерство на образованието.
„В случая ние сме свидетели на бурно преписване, направо да си го кажем на плагиатство на един труд, който е депозиран като монографичен. От тук нататък всички еквилибристики по отношение на показатели, които трябва да бъдат попълнени за нас, са без значение, поради простата причина, че няма как професор да кандидатства без да има свой оригинален самостоятелен труд“, обясни проф. Атанас Дерменджиев – член на УС АПГР.
Според вносителите на сигнала свата въпрос и за конфликт на интереси, защото част от журито на практика са съавтори на кандидата за професорското звание.
„Аз съм ставал доктор 94-та година, 2003 доцент, а 2017 професор, тук сме свидетели за едно израстване за точно три години. За нас това е измама, измама в науката“, категоричен е проф. Марин Русев – председател АПГР.
Кандидат за професорска титла е доц. Веселин Петков, с който въпреки опитите да се свържем с него на посочените телефони в сайта на университета, не успяхме. От висшето училище отговориха, че ректорът е издал заповед за сформиране на комисия, която да извърши проверка и допълниха, че процедурите се провеждат при стриктно спазване на изискванията на Закона за висшето образование.

Нови специалности във Военния университет

Нови специалности във Военния университет

Вижте повече новини във Facebook и Youtube.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *