Финансова помощ за болницата - Телевизия Шумен

Не достигат парите за ремонт на помещението, където ще бъде поставен новият ядрено-магнитен резонанс в шуменската болница. Уредът, който е на стойност 2 милиона лева, ще пристигне в края на месец август. 180 000 лева са необходими за оборудване на помещенията, където ще бъде разположена новата апаратура.
“Този апарат е по-скоро придобивка не само за болницата, а е придобивка за гражданите на областта. Затова помолих всички общини които са акционери в болницата, да осигурят средствата, които не достигат за изграждането на тези помещения”, каза на заседанието на Постоянната комисия по здравеопазване и социална политика директорът на болницата д-р Димитър Костов.
Съветниците призоваха искането на директора на болницата да бъде подкрепено.
“Щом докторът е дошъл тук да ви каже, че тези пари ви трябват, трябват на болницата, значи трябват. Няма какво да го обсъждаме, гласуваме за тези пари, дават се и то в максималния кратък срок, за да може да се спази това”, заяви общинският съветник д-р Валентин Петров.
Представители на общинската администрация заявиха, че вече са осигурени 100 хиляди лева от бюджета.
“Тези 100 хиляди, които са заложени, са заложнени на база тази докладна в размерите, които са за 2022 година. За това не са 180, а са 100 хиляди. Д-р Костов да има увереност, че тези 100 хилядя лева, които са крайно необходими, че те ще му бъдат предоставени за нуждите на болницата”, посочи Десислава Петрова – директор на дирекция “Бюджет и финанси”.
Към момента две от общините са съгласни да помогнат при набирането на средствата. Ядрено-магнитният резонанс ще пристигне до края на месец август.

Седмицата на екран, За приоритетите в управлението на шуменската болница

Болницата търси дофинансиране за нов ядрено-магнитен резонанс

Ремонтират операционните зали в шуменската болница

Откриват семейна стая в шуменската болница

Още няма пари за външен асансьор на Многопрофилната болница

Шуменската болница купува нов рентген

Дарение за болницата от „Жълти стотинки“

Вижте повече новини във Facebook и Youtube.

 

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *