Фитнес на открито тъне в кал - Телевизия Шумен

За подобрения на спортна площадка настояват жители на квартал около многопрофилната болница. Фитнесът на открито се намира на кръстовището на ул. “Македония” и ул. “Софроний Врачански” и е единственото място за отдих в района. Площадката била монтирана преди около 1 година.
„За мен изпълнението на тази площадка е под всякакво ниво. Аз съм строителен техник, не може да няма отдолу някаква елементарна настилка – пръст, кал трева, пролетта – кърлежи, всякакви гадинки. Тука децата нито имат нормална пейка да седнат. Сложени са тези уреди – добре, ама сякаш са сложени ей така“, каза Неделя Банчева.
Възрастните са възмутени и от някои собственици на домашни кучета, които разхождат любимците си на площадката без да почистват след тях.
„Защо така сложено и недовършено, просто е недовършена. Поне някаква покривка, някакви плочки както на другите площадки са наслагали. Има нужда от оградка, да се знае и да се чете, че е забранено за кучета“, каза Малина Петрова.
От Общинска администрация отговориха на нашето запитване, че по проект площадката не включва нищо друго освен уредите. Направено е затревяване, но на места то е унищожено. За това ще се търси друго решение за покриване на терена. Той ще бъде изравнен и ще бъдат поставени подходяща настилка и пейки, допълват от кметството.

Ремонтират детски площадки в Шумен

Интерактивна площадка учи децата на пътна безопасност

Вандал вилня на детска площадка

Вижте повече новини във Facebook и Youtube.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *