Фотоизложба на паметника - Телевизия Шумен
пленер шумен познат и непознат

С изложба на мемориален комплекс “Създатели на българската държава” завърши фотопленерът “Шумен- познат и непознат“. Тази година в него участваха 7 майстори на обектива, а темата беше екстремните спортове.
“Докато в предишните пленери идеята е била да се представи нещо, което ние познаваме в град Шумен, като архитектура, забележителности, то в случая ние се опитваме да представим нещо, което остава малко по-встрани от общотоизвестното. Това са т. нар. екстремни спортове, които имат своето място“, каза доц. Камен Теофилов, фотограф.
Екстремните спортове, които се практикуват в Шумен, са най-разнообразни и затова на фотографите не е било трудно да открият обекти. По-трудно е било да се улови динамиката и мига, в който този спорт разкрива красотата си.
“Може би най-голямото предизвикателство беше самата организация. Да намеря хора, които практикуват и да ги заснема. Другото предизвикателство беше да открия местата, където да ги заснема, така че този екстремен спорт да изпъкне, а човекът, който го практикува, да изглежда добре”, каза фотографът Калоян Николов.
Изложбата съвпада с друго културно събитие на Паметника. Премиерата на оперетния спектакъл по мотиви от “Царицата на чардаша” и това насищане с културни събития не е случайно. То показва новите възможности за културно присъствие на едно емблематично за нашия град място.

Изложба с фотографии от пленера „Шумен – познат и непознат“

Откриха пленерa “Шумен – познат и непознат”

Седем фотографи в пленера „Шумен – познат и непознат“

Вижте повече новини във Facebook и Youtube.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *