Хванаха над 170 неправоспособни зад волана - Телевизия Шумен

Наред с това, че масово водачите не спазват знак „Стоп“, много са и тези, които паркират неправилно и застрашават пътната безопасност. Непознаването на правилата, арогантното поведение на пътя и не добре подготвените млади водачи са основни предпоставки за катастрофи.
„В момента 31 учебни часа по кормуване – не са достатъчни като цяло. Може би например от 20 курсиста, за двама ще са достатъчни. Така че, наистина, тенденцията е, може би, за увеличаване на часове. И всеки трябва да има съзнание, култура, поведение, толерантност, за да можем да постигнем някакви резултати“, каза Таня Миланова – автоинструктор.
Само от началото на годината пътните полицаи са хванали над 170 неправоспособни зад волана. Ако автомобилът е негова собственост, регистрацията му се прекратява, а паричната санкция е до 300 лева.
„Би било добре тази санкция да бъде по-висока и да има допълнителни мерки спрямо неправоспособните водачи. Искам да отбележа, че когато се установи такъв водач да управлява повторно, независимо дали има влязло в сила наказателно постановление, дали е бил лишен по административен ред или с присъда, тогава вече се осъществява състав на престъпление“, каза гл. инсп. Веселин Георгиев – началник на Пътна полиция – Шумен.
Последният случай само отпреди два дни – при проверка униформените хванаха 29-годишна неправоспособна и под влиянието на три вида наркотици.

Полицията с проверки за употреба на наркотици

Изпитите за шофьори – по нови правила

Вижте повече новини във Facebook и Youtube.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *