Шосеен пробег в Нови пазар - Телевизия Шумен
Шосеен пробег в Нови пазар

70 души се включиха в първия шосеен пробег „Нови пазар рън“, част от „Рън България“. Състезанието се проведе в две дистанции – 800 метра и 13 километра.
70 души от различни спортни клубове по лека атлетика в България взеха участие в шосейния пробег „Нови пазар рън“. Трасето бе с дължина 13 километра, а надпреварата спечели Исмаил Сенанджи. Неговото време бе 42 минути и 44 секунди.
“Бягам в България от доста време. Аз съм и национален шампион в полумаратона и маратона. За мен всяко състезание по градовете е мотивация. Винаги се радвам когато видя, че общините насърчават хората да бъдат активни”, каза победителят в надпреварата.
Втори при мъжете стана Николай Първанов от Благоевград. “Трасето беше доста приятно. Времето беше хубаво, получи се едно приятно бягане и всеки заслужи това, което е показал от себе си”, каза след финала Николай Първанов.
Третото място в състезанието при мъжете зае Шабан Мустафа. “Единствено при мен, още не ме е пуснала умората от маратона. Тежко бягане, всяко състезание си тежи, няма как да е лесно, но Слава Богу финиширахме успешно и няма травми, и се радвам, че финиширах успешно”, каза Шабан Мустафа.

При жените победителка в състезанието стана Билсерин Сюлейман. “Стимулът е да продължа напред и да не се отказвам. Може би това ми е най-силният стимул. Бягането е начин на живот”, посочи лекоатлетката, преминала трасето с най-добро време.
Втора стана Жанина Караиванова. А третото място е за Анелия Стаменова. Парични награди бяха раздадени за шестте най-добри мъже и жени, както и за шестте най-бързи момичета и момчета.

600 деца взеха участие в крос “Златна есен”

295 деца тичаха на крос “Златна есен”

Вижте повече новини във Facebook и Youtube.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *