Шуменец във филма “Ботев” - Телевизия Шумен
Шуменец във филма “Ботев”

Шуменецът Георги Белитов от клуб “Традиция”е изпълнител на три роли във филма “Ботев” с режисьор Максим Генчев, който тръгна по екраните от 3-ти март. Револверът, сабята и чантата на екранния Христо Ботев също са предоставени от Георги.
“С господин Генчев се запознахме задочно. Той е видял мои снимки и разговаряхме по телефона. Аз съм и дарител на продукцията и отделно помагах с логистика. Той ме покани да участвам във филма, отреди ми три роли, с които надявам да съм се справил”, разказа за дебюта си в киното Георги Белитов.
Георги е роден в Козлодуй и от малък е слушал разкази за слизането на Ботевата чета на родния бряг, затова е приел веднага да се включи в продукцията.
“Първо участвах в снимките във Военна академия. Там бях в ролята на началник на охраната на румънския кмет на Букурещ. Униформата ми беше друга, специална. След това снимах на кораба “Радецки” и на Милин камък. Насроението беше страхотно на всички хора, дошли да играят във филма”, каза още Белитов.
Оръжията, които Георги е предоставил на продукцията са съвременни реплики на оригинали от XIX век. С тях той е участвал в много възстановки.

 

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.