Шуменци искат велоалеи - Телевизия Шумен

Изграждане на велоалеи и поставяне на зарядни станции за електрически автомобили. Това поискаха граждани в приемния ден на кмета Любомир Христов. Също така жители на Шумен настояха и за участие в обсъждания на обществено значими теми. “От другата година смятам да организирам с мои приятели гражданска организация по надлежния ред, по закона със съответния съпорт в интернет, с която смятаме да уведомим Общината, че искаме да присъстваме на подобни срещи, където да бъдем уведомявани за действията специално по зелената система на града, за безопасност на движението, за обществен транспорт, велоалеи и в тази насока”, каза в приемния ден на кмета шуменецът Свилен Стойчев.
На въпрос за изграждане на велоалеи и поставяне на зарядни станции за електрически автомобили, кметът каза, че се работи и по двете неща, като велоалеи са заложени за изграждане в Шумен по посока изток-запад. През почивните дни е асфалтиран частично проблемният участък по булевард “Симеон Велики” в кв. “Тракия”. Любомир Христов допълни, че още не е приключила поръчката за цялостното асфалтиране и предстои да бъде избран изпълнител.
“Затова се наложи тази седмица да бъде преасфалтирана тази част, която беше разкопана. Също така помолихме и фирмата изпълнител на покриването на реката да асфалтира платната, за да може да може да облекчим движението в тази част. Те работиха в събота и неделя и асфалтираха, заяви кметът Любомир Христов.
Догодина предстои цялостно асфалтиране на участъка с пари от големия заем на община Шумен.

Приемен ден на кмета на Шумен

Проектът за покриване на река Енчова – в ход до края на годината

Вижте повече новини във Facebook и Youtube.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *