Шумен е домакин на етап от събор за народно творчество - Телевизия Шумен

Регионалният етап на Националния събор за народно творчество ще се проведе в събота от 9,00 часа в зала „Венета Вичева“ на община Шумен. Излъчените изпълнители се представят на националния етап в Копривщица.
До този момент за регионалния преглед са заявили участие 15 народни читалища от Шуменска област. Те ще се представят със свои танцови и певчески групи за автентичен фолклор, както и с 8 индивидуални изпълнители. За регионалния етап, заявка е подадена и от фолклорна група „От извора“ към пенсионерски клуб № 9 „Вяра, надежда и любов“ – гр. Шумен.
Националният събор преминава през два етапа – регионален и национален. Първият етап, който приключва до 15 юни 2022 г., се провежда във всички административни области на страната. Излъчените от областите изпълнители се представят на националния етап в Копривщица, който ще се проведе в периода 5-7 август 2022 г.
Събитието е под егидата на Областния управител на област Шумен.

Регламентът и Статутът за провеждане на XII Национален събор на народното творчество, публикуван на официалната интернет страница на Министерство на културата вижте тук

Повече новини вижте в YouTube канала на Телевизия Шумен.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *