Шумен отбелязва Трети март с тържествена заря-проверка - Телевизия Шумен
Шумен отбелязва Трети март с тържествена заря-проверка

Тържествено честване на Националния празник на Република България – Трети март организират Община Шумен, Командването на шуменския военен гарнизон и Факултетът „Артилерия, ПВО и КИС“. Празничната програма в деня на 3-ти март ще започне от 9.00 часа в храма „Свето Възнесение Господне“, където ще бъдат отслужени заупокойна молитва за загиналите войни и опълченци за освобождението на България и молебен за здраве и благоденствие. След това пред паметните плочи на шуменските опълченци в двора на храма ще бъдат поднесени венци и цветя.
Кулминацията на честването, посветено на Националния празник, е тържествената заря-проверка. Тя ще започне от 18.30 часа на пл. „Кристал“ пред Паметника на загиналите във войните шуменци. В ритуала ще вземат участие представителни роти от Шуменския гарнизон, курсанти от Факултета по Артилерия, ПВО и КИС, ученици от СУ „Панайот Волов“ и патриотични организации. В знак на признателност ще бъдат поднесени венци и цветя пред Паметника на загиналите във войните шуменци.
През деня на 3-ти март от 9.00 часа венци и цветя ще бъдат поднесени пред всички паметници и паметни плочи в Шумен и селата на общината, посветени на видни възрожденци и загинали за освобождението на България.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *