Шумен почете дарителите - Телевизия Шумен

Община Шумен отличи своите дарители, помагали на различни организации и институции през годината. Общо 100 дарители – фирми, организации и граждани бяха почетени на тържествена церемония.
100 дарителя бяха отличени по време на тържествената церемония, организирана от община Шумен. В знак на благодарност, всички получиха сертификати. Сред тях бяха и координаторите на кампанията „Плюшено мече“, която има за цел да сбъдва детски коледни желания.
„Стараем се вече 5-6-та поредна година я провеждаме в нашата област, стараем се максимално да удовлетворим желанията на децата и потребностите на центровете, които са работят с тях“, каза Борислава Борисова – координатор на кампанията „Плюшено мече“.
„Винаги е важно да се даде добър пример, в случая по-важното по-скоро е това, че децата си получават това, което са си пожелали, тя кампанията на „Плюшено мече“ е по-различна и основната идея е, че се постигат желания, лични желания на децата, но примерът винаги е добър, да!“, допълни Дилян Накев – координатор на кампанията „Плюшено мече“.
Кметът на Шумен отличи десетте най-големи дарители, сред които почетния гражданин Фикрет Индже, бизнесменът и спортен деятел Петър Минчев и им изказа благодарности.
„Поклон пред вас, за всички нас. Искам да благодаря от най-малкия дарител, до най-големия на всички, защото всички това което го направихте, го направихте от сърце. Днес шуменци имаме повод да се гордеем от нашите предци, защото преди 85 години шуменци, интелектуалци, будни шуменци са се събрали да отпразнуват празника на дарителя и той започва да с празнува в цяла България“, каза Любомир Христов – кмет на Община Шумен.

Десетте най-големи дарители:

1. Владимир Василев – скулптори на прадядо Марин Василев, прадядо

2. Училищното настоятелство в с. Царев брод

3 „Алкомет“ АД

4. Драган Нонев – дарител на с. Салманово, помагал на читалище, жители на селото и за изграждане на водопроводи

5. „Теси“ АД

6. Фикрет Индже

7. „Лавена“ АД

8. „Фикосота“ АД

9. Пламен Петков – дарил на РБ „Стилиян Чилингиров“ книги, завещани от неговата леля

10. Анелия Атанасова и Румяна Станоева – дарение на електроуреди за различни социални домове

 

Ден на шуменските дарители

Търсят дарители за храма в с. Вехтово

Вижте повече новини във Facebook и Youtube.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *