Шумен празнува 24 май! - Телевизия Шумен

С пъстро празнично шествие, предвождано от ликовете на светите братя Кирил и Методий, Шумен отбеляза 24 май – ден на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност. В шествието, което премина по булевард “Славянски”, се включиха народни представители, областният управител, заместник-кметовете, общински съветници, детски, учебни заведения, културни институти.

\

 

Пред сградата на общината, Шумен засвидетелства уважението си към заслужилите дейци на образованието и науката. Най-добрите ученици, преподаватели, колективи и научни работници бяха удостоени с високото отличие –  „Наградата на Шумен в системата на образованието и науката“.

 

В категорията „Ученик на годината в хуманитарната и природо-математическата дейност“ беше  отличен Даниел Койнов от ППМГ „Нанчо Попович“.

„Студент в областта на природните, математическите и техническите науки“ стана Иван Радев, студент във Факултет „Артилерия, ПВО и КИС“.

Наградата на Шумен за „Студент в хуманитарните и педагогическите науки“ получи Зийнеб Ахмед, студентка в ШУ, специалност „Приложна лингвистика“.

В категорията „Учител на годината в начален етап“ беше отличена Емилия Луладжиева от III ОУ „Димитър Благоев“.

Наградата на Шумен получиха още Капка Събева, заместник-директор на ДГ „Братя Грим“, проф. Валери Чакалов от ШУ и екипът на ДГ „Конче вихрогонче“.

В категорията „Академичен и научноизследователски колектив от системата на висшето образование“ беше отличен филиалът за медицински сестри и акушерки на МУ-Варна в Шумен.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.