Шумен с проекти за 27 млн. лв. - Телевизия Шумен

60 проектни предложения на обща стойност над 27 млн. лв. са подадени в област Шумен по първата отворена процедура от Плана за възстановяване – „Технологична модернизация“. Тя е на стойност 260 млн. лв. и е за модернизация и обновление на техническия парк, за нови съоръжения и машини, предимно в производствени предприятия, но и не само. По мярката са очаквани 1200-1300 проектни предложения, но са получени двойно повече – 2 537 кандидатствали проекта от цялата страна за над 1 млрд. лв.

„До края на годината МИР ще обяви списъците на всички фирми, които ще получат финансиране по първата отворена процедура от ПВУ“, обяви министърът на иновациите и растежа Александър Пулев, който в края на седмицата предстои да посети град Шумен в рамките на мобилната приемна с областните управители.

В Област Шумен, също по линия на МИР, Българската агенция за инвестиции е в процес на сертифициране и инвестиционен проект за 15 млн. лв. в IT-сектора, а изплатените от страна на МИР насърчителни мерки за направени инвестиции са в размер на над 2 млн. лв. По линия на Българската банка за развитие, чиито принципал също е МИР, в област Шумен са финансирани 118 предприятия за над 17 млн. лв.

Вижте повече новини във Facebook и Youtube.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *