Шумен ще бъде домакин на турнир по стрийт баскетбол - Телевизия Шумен
Шумен ще бъде домакин на турнир по стрийт баскетбол

Турнир по стрийт баскетбол във формата 3х3 ще се проведе тази събота и неделя, 14 и 15 май на Шуменското плато. Мачовете ще се играят на хеликоптерната площадка в района на Mемориалния комплекс „Създатели на българската държава“. В състезанието могат да участват момчета до 14 години, до 16 години, до 18 години и мъже. Към момента в четирите възрастови групи участие са заявили 16 отбора от България, Румъния и Северна Македония. Записванията за турнира продължават, като подаването на заявки се прави онлайн на следния линк. При наличие на свободни места съставите могат да се запишат и на място в събота преди началото на състезанието.
В първия ден на турнира, 14 май (събота) ще играят подрастващите. Първи са момчетата до 14 години, като началото на срещите е от 10.00 часа. След това, от 12.00 часа започват мачовете във възрастовата група за момчета до 16 години. В 13.00 часа на игрището ще излязат и момчетата до 18 години. Във втория ден на турнира, 15 май (неделя), от 11.00 часа ще се изиграят двубоите при мъжете. За всички възрасти ще има конкурси по стрелба от зоната за три точки, както и конкурс по забивки. За победителите са осигурени предметни и парични награди.
След приключването на баскетболния турнир на 15 май (неделя) от 18.30 часа на хеликоптерната площадка до паметника „Създатели на българската държава“ ще се състои и благотворителен концерт с участието на популярни рап и хип-хоп изпълнители. Входът за концерта е с билети, които са на цена от 5 лева. Събраните средства от продажбата на входните пропуски ще бъдат използвани за подпомагане на обучението на студенти и кандидат-студенти по медицина в МУ „Проф. д-р Параскев Стоянов“ във Варна.
Турнирът по баскетбол 3х3 се организира от Фондация „Гален Темелков“ и се осъществява с подкрепата на Община Шумен, Баскетболен клуб „Шумен“, Българската федерация по баскетбол и спонсори.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.