1,50 лв. за автобусно билетче - Телевизия Шумен

Пътуването в градския транспорт поскъпна в Шумен. Билетчето скочи от лев и 30 на лев и петдесет. С нови по-високи цени ще са тази учебна година и ученическите карти. Родителите приемат поскъпването с разбиране.
„Да, можем да се справим с такива цени, ако се налага да пътуват. А иначе ако нямат карти излиза доста по-скъпо. Така че, да, добри са цените“, каза родител на дете от Шумен.
Няколко са причините, довели до по-високата цена. Основната е рязкото поскъпване на горивата до шокови стойности, каза управителят на „Шумен-Пътнически автотранспорт“ инж. Деян Банков.
„Още веднъж искам да заявя, че ние съвсем отговорно съзнаваме социалната функция, която изпълняваме. Знаем какъв е основният контингент от нашите пътуващи, знаем, че за тях това е едно наистина голямо предизвикателство – тази по-високата цена. Но искам да уверя, че наистина сме направили минималното възможно увеличение и като знаем цената в другите градове, винаги сме се стремили да бъдем и процентно и като абсолютна стойност по-ниски“, каза още инж. Деян Банков.
Тази учебна година цената за ученици до 5-ти клас е 18 лв. на месец, за тези от 5-ти клас нагоре – 23 лв., а за месец септември картата ще е 15 лв. Тъй като учебната година стартира на 15-ти септември. Пенсионерите ще трябва да плащат 30 лв. месечно.

Билетът за градския транспорт поскъпна

Ремонтират автобусни спирки, повредени от вандали

Вижте повече новини във Facebook и Youtube.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.