20 години затвор за двойно убийство - Телевизия Шумен
Двама от задържаните край с. Веселиново трафиканти остават в ареста

Наказание от 20 години затвор получи 23-годишният Г.Й. за убийството на своите баба и дядо, съобщиха от прокуратурата във Варна. Престъплението е извършено с особена жестокост и с користна цел.
Окръжният съд в Шумен го осъди с „лишаване от свобода“ за срок от 20 години при строг режим на изтърпяване на наказанието. Беше уважен граждански иск в размер на 50 000 лева, които Г. Й. ще трябва да изплати на близки на жертвите. За негова сметка са и разходите, направени по делото.
Младият мъж беше предаден на съд през месец март тази година за тежкото престъпление спрямо родните му баба и дядо, което той извършил на 22 ноември 2020 г.
В този ден 21-годишният тогава Г.Й. заедно с баща си и дядо си се намирали във вилен имот край Шумен, където почиствали. След като приключили работата, двамата по-млади мъже откарали възрастния до дома му и също се прибрали.
Късно вечерта на същия ден, майката на момчето се обадила на своите родители, но не успяла да се свърже с тях. Опитала отново на следващия ден, също без успех. Това притеснило жената и тя ги потърсила – първо проверила в дома им в Шумен, а след това и във вилния имот. Намерила своите родители мъртви именно там.
При извършения на място оглед се установило, че по телата на двамата имало множество травматични наранявания. Станало категорично ясно, че те са жертви на убийство. В хода на разследването безспорно се очертала версията, че деянието е извършено от близък на пострадалите. Въпреки че първоначално отрекъл да има нещо общо, при повторен разпит техният внук Г.Й. признал истината, че убил своите баба и дядо. Намерено било оръжието – метална тръба, с която двамата възрастни били пребити. След като извършил тежкото престъпление, от дома на своите роднини в Шумен младият мъж взел при и златни накити.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *