24-часова акция на полицията - Телевизия Шумен

15 престъпления са регистрирани в област Шумен само за няколко часа след началото на полицейска акция. Проверени са 385 души, между тях 17-годишно момиче, обявено за издирване от родители й, е намерено в рамките на два часа. Съставени са и 43 акта за установени административни нарушения.
Мащабната полицейска операция по противодействие на битовата престъпност се провежда в област Шумен. Служителите на дирекцията проверяват частни адреси, търговски обекти и други места, за които има данни, че може да се извършва престъпна дейност.
„В резултат на направен анализ са изведени уязвимите зони и места, които ще бъдат обект на проверки. Допълнително ще бъдат извършени комплексни мероприятия и действия, както по пресичане на незаконна дейност, така и за разкриване на вече извършени престъпления. В операцията освен служители на дирекцията, участват сили на Жандармерията, служители на НАП, РИОСВ, служители на община Шумен, на БАБХ и ВиК – Шумен“, каза ст. комисар Георги Гендов – директор на ОД на МВР – Шумен.
Има и КПП-та около Шумен. Проверяват преминаващи превозни средства с оглед противодействие на нелегална миграция. Следи се за неправоспособни водачи и такива, които са употребили алкохол и наркотици.
Целта на акцията е да подобри средата за сигурност и обществения ред. Операцията ще продължи 24 часа.

Акция “Зима” продължава

Акция „С предпазен колан на задната седалка“

Наградиха 13 служители на шуменската полиция

Вижте повече новини във Facebook и Youtube.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *