30 години от създаването на “Божур” - Телевизия Шумен

Трийсет години артистична дейност отбелязва музикална формация “Божур”. През годините вокалната група спечели десетки награди от национални конкурси, първата, от които на авторитетния “Златен кестен” изнесе стотици концерти, а неин вдъхновител е Михаил Биков.
„Какво мога да си спомням? Само хубави емоции. Първо ние сме хора, обединени от красивата песен и специално от градската песен, защото тя е една парола за обич, тя е пропита с много любов, романтика и копнеж”, разказа Теодора Димитрова, изпълнител.
Стотици са аранжиментите и новите песни, създадени специално за формация “Божур” от маестро Михаил Биков. Те се изпълняват и днес.
„Нещата естествено се развиха без да се получи някаква разлика от това, което са правили преди и това, което правим сега, което на мен ми носи едно голямо удовлетворение. Защото той е поставил едно наистина много добро начало”, каза Юлиана Панова, ръководител на “Божур”.
Концертът, посветен на 30-та годишнина на формация “Божур”, ще бъде на 22 ноември от 18 часа, в зала “Професор Венета Вичева”.

Сигнал и Тангра с грандиозен общ концерт

Вижте повече новини във Facebook и Youtube.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *