32 часа отне свързването на пречиствателната станция - Телевизия Шумен

32 часа отнеха дейностите по свързване на пречиствателната станция за питейни води с градската водопроводна мрежа, заради които Шумен остана без вода. Ако все още някои райони в града са без вода, очаква се това да е така само още няколко часа.
Сложно изпълнение и разминаване в нивата на трите връзки, които са изградени, е наложило продължителната работата на фирмата-изпълнител, по свързване на пречиствателната станция в кв. „Дивдядово“ с водопроводната мрежа.
“Фирмата-изпълнител успя да завърши успешно връзките, искам да подчертая, че тук се изграждат изцяло нови връзки, включително и един въздушник, което допълнително усложни нещата. На пръв поглед няма видими течове и може да се счита, че е успешна връзката на този етап”, каза главният инженер на ВиК – Шумен Антон Стефанов.
Въпреки че пречиствателната станция вече е свързана с водопроводната мрежа, все още тя не е готова за въвеждане в експлоатация.
“Пак да подчертая, че е отворен кранът на байпаса и тази вода не преминава през пречиствателната станция. Тепърва ще започнат единичните проби на съоръженията”, посочи инж. Антон Стефанов.
Именно за да има вода за извършване на всички тестове и проби на пречиствателната станция, е било необходимо сега да се извърши свързването на съоръженото с водопроводната мрежа.

Включват пречиствателната станция

Шумен остава без вода утре

Първа копка на новия водопровод

Пречиствателната станция за питейни води е на финала

Пречиствателната станция готова на 72%

Напредва строителството на пречиствателната станция за питейни води

ВиК ще тегли кредит от 29 млн. лева

Вижте повече новини във Facebook и Youtube.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *