49 точки на сесията през март - Телевизия Шумен

Амбициозен дневен ред от 49 точки ще гледа през мартенското си заседание Общинският съвет в Шумен. Сесията ще е на 30 март и ще се проведе в зала “Венета Вичева” в сградата на Общинска администрация. Съветниците отново ще обсъждат План-сметката за необходимите разходи за дейността на предприятието “Чистота”. Също така пак ще трябва да вземат решение за провеждането на конкурс за управител на Комплексния онкологичен център, тъй като областният управител е спрял предишното решение.
“Мотивите, които е изложил областният управител в своята заповед, на първо място са в посока липса на обсъждане
на разпоредба от Закона за лечебните заведения, както и един от тях е, че при така оформените условия и критерии да отговаря на Закона за лечебните заведения, Търговския закон и Закона за публичните предприятия, е неточно и неясно”, каза председателят на Общински съвет – Шумен Ася Аспарухова.
Съветниците ще трябва също да приемат или да отхвърлят нови имена на две улици, които е предложила Общинската комисия по наименованията.
“Едното е Индустриалния парк АД, като там по традиция и с решение на Общинския съвет номерата на улиците следват пореден номер – арабска цифра и фактически в Подзона “С” ние обособихме улица №8. Другото решение е свързано с новоформирана, новоизградена улица. Повечето улици носят имена на растения, на цветя най-вече. Живка Тонева предложи наименованието кралевче, което е цвете, ендемично за Шуменското плато”, каза общинският съветник доц. Стефан Минков.
Мястото е зад зала “Арена Шумен”.

Съветниците се скараха за парите за чистота

30 точки на сесията на 23 февруари

Вижте повече новини във Facebook и Youtube.

 

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *