5 октомври е Световен ден на учителя - Телевизия Шумен
5 октомври е Световен ден на учителя

Светът отбелязва днес Деня на учителя. Пепа Колева пристъпва училищния праг като преподавател през 1983 година. Днес е в края на своята почти 40-годишна кариера и за последен път ще обучава първокласници.
За г-жа Колева е предизвикателство работата всеки ден с малките ученици. В нейното денонощие няма време, в което спира да бъде учител.
„Мога да ви кажа, че нямам такъв момент, защото винаги нещо е свързано с училище, винаги нещо мисля. Вкъщи, когато се прибера мисълта ми също е на другия ден какво трябва да правя. Същото, прилагам и в къщи с моите внуци“, разказва Пепа Колева, учител в ОУ “д-р Петър Берон” – Шумен.
Сама себе си определя като строг учител, но въпреки това обичан от децата.
Нейният 4-ти клас е първи по успех в училището и в общината при Националното външно оценяване в края на миналата учебна година.
„По български език и литература имам 10 шестици и 11 петици, други оценки нямам, а по математика 1 тройка, 1 четворка и останалото са петици и шестици, което за мене е много добро дело, тъй като трудът ми беше възнаграден. В много моменти учениците казваха, че съм лоша, но накрая и те с удовлетворение въздъхнаха“, обясни Пепа Колева.
Пепа Колева има подкрепата и на своите колеги.
Най-важното качество на един учител е да обича децата и хората, смята директорът Павел Павлов.
„От както свят светува учители е имало и ще има. Компютрите се развиват, технологиите се развиват, но те никога няма да заменят живия контакт, това което прави учителя, живото преподаване. Така че нашата професия сме щастливци. Има професии, които се появяват, изчезват, но професията на учителя ще я има во веки веков“, категоричен е Павел Павлов, директор на ОУ”д-р Петър Берон” – Шумен.
Пепа Колева днес има и личен празник. На днешния ден е родила своя син.

Министър Денков влезе в ролята на учител

Учители и музейни специалисти от четири европейски държави гостуват в Шумен

Ученици от СУ “Панайот Волов” посветиха репортаж на свой учител

Вижте повече новини във Facebook и Youtube.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *