51 неправоспособни шофьори засечени при проверки в Шуменско - Телевизия Шумен
Близо 450 нарушения на скоростта в празничните дни

51 неправоспособни водачи са установени при проверки  по пътищата в област Шумен през месец юли, информират от полицията.

В изпълнение на разпоредените мерки за противодействие на пътния травматизъм  от министъра на вътрешните работи Иван Демерджиев в ОДМВР- Шумен е създадена организация за завишен контрол по пътищата в региона. Стриктни ще бъдат проверките за недопускане на управление на МПС от неправоспособни водачи,  в т. ч. малолетни и непълнолетни, както и водачи, лишени от право да управляват моторни превозни средства. Ще се завиши контролът, за да не се допуска управлението на товарни автомобили след употреба на алкохол, непосредствено след потегляне от местата за престой и паркиране

6 078 са установените през месец юли нарушения при проверки на територията, обслужвана от ОДМВР- Шумен. Най-много са нарушенията на скоростните режими- 2 895. 2 505 са водачите, които са шофирали със скорост до 30 км/ час над максимално разрешената. С превишение между 31 и 40 км/ час са засечени 269 водачи. С камерите за контрол на скоростта са установени 25- ма, които са шофирали със скорост над 50 км/ час от максимално позволената, а други 96 са управлявали с превишение между 41 и 50 км/ час над максимално допустимата скорост.

При проверки в областта полицейските служители са установени 43 , които са седнали зад волана след употреба на алкохол и 7 водачи, които са управлявали под въздействие на наркотични вещества или техни аналози.

Временно са отнети шофьорските книжки на 36 водачи, които са управлявали с алкохол над 0,5 промила, на шестима – след употреба на наркотични вещества и на двама, които са отказали да бъдат тествани с техническо средство или по друг начин.  18 са водачите, останали без шофьорски книжки временно след като са били установени да управляват автомобили без задължителна застраховка „Гражданска отговорност“. Временно от движение през юли са спрени 22 пътни превозни средства. Прекратена е регистрацията на 64  пътни превозни средства.

През месец юли в областта са установени 51 неправоспособни шофьори. По време на проверките без задължителна застраховка „Гражданска отговорност“ са били 73 водачи. 388 са наложените глоби за неправилно спиране и паркиране, 333 са установените нарушения за неспазване на предимство, знаци и сигнали. 198 водачи и пътници са били без поставени обезопасителни колани или  каски. 264 са управлявали технически неизправен автомобил, 423 са били с нередовни пътни документи, 15 са ползвали телефон по време на движение.

14 са установените нарушения на пешеходците.

52 са регистрираните пътнотранспортни произшествия през месец юли в Шуменско. Девет от тях са тежки, с ранени. Загинали няма. Миналата година катастрофите през юли са били с 33 повече, ранените са били 20, четирима са загубили живота си на пътя.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.