53 пилота в планинското „Валерий Великов“ - Телевизия Шумен
53 пилота в планинското „Валерий Великов“

53 пилота ще участват в тазгодишното издание на планинското изкачване „Валерий Великов“. Скоростното надпревара ще се проведе в събота от 11 ч., а трасето за състезанието започва от „Пивовара“ на парк „Кьошкьове“, до финала, който е след вила „Пазачница“.
„53 участника, според мен е доста добра бройка за участващи и за зрителите ще бъде доста интересно. Стефан Стоев, Илиян Телийкси, Николай Златков, Петко Манолов и Мартин Сурилов, най-добрият шуменски представител, който е с новата си кола Ситроен Це3, между тях е и Стефан Георгиев, значи поне 5 автомобили виждат тук, които са над 8000 коня“, каза Димитър Георгиев – организатор.
Планинското в Шумен е втори кръг от националния шампионат. Шуменското участие е от пет пилота, а в съботния ден по трасето ще има три тренировъчни маншове. Организаторите обещават интересна и зрелищна надпревара.
„И община Шумен и за напред нямам съмнение ще подкрепя този спорт в името на подготовката на всички състезания, които са на територията на този регион и в името на това любителите, обичащи автомобилните спортове, да преживяват едно истинско удоволствие, от това че наблюдават такива състезания“, каза Найден Косев – зам.-кмет на Шумен.
Организатори на състезанието на АСК „Стари столици“ и Община Шумен. Те призоват публиката да спазва правилата за безопасност и да се съобразява с организацията за затваряне на движението по време на надпреварата.

Затварят временно пътя към Стария град

Вижте повече новини във Facebook и Youtube.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *