“Автомагистрали - Черно море” спират протестите, но остават в стачна готовност - Телевизия Шумен
“Автомагистрали - Черно море” спират протестите, но остават в стачна готовност

Синдикалната организация на КНСБ към шуменската пътностроителна фирма „Автомагистрали – Черно море“ е взела решение да отложи планирания за утре протест след днешното решение на Народното събрание за разплащане на 50 процента от дължимите към дружеството 27 644 902 лева.
“С цел избягване на всякакви спекулации, декларираме изрично, че нашите синдикални действия нямат политически характер, а се борим единствено за запазване на трайните си работни места и достойно заплащане”, се казва в прессъобщението до медиите. Шуменските пътни строители остават в протестна готовност и настояват за среща в следващата седмица след празниците с министър Караджов и екипа му, като поставят два въпроса: за начина, по който ще бъдат запазени трайните 750 работни места и кога ще бъде получен остатъка от 50 процента за извършения ремонт на автомагистрала “Тракия”.
“Настояваме за незабавно разплащане на цялата дължима сума към нашия работодател, осигуряващ ни трайна заетост и добро заплащане”, се казва в становището на синдикалната организация на „Автомагистрали – Черно море“ – Шумен.

Нов протест на „АМ-Черно море“-Шумен

 

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.